Alfil
Viimeisimmät viestit
Akin pokeriblogi
26.7.2024 - 15:43
finnjavel wrote:
Alfil wrote:
Onnittelut! Lonkalta tulee mieleen Wahlbeck, Kyllönen, Vilmunen, Helppi (2) joten oli niitä ennestään ainakin viisi.Helppo se on rannekkeita voittaa, mutta harvemmalla on sormus!
En tiedä saisiko näin enää sanoa, mutta on muuten aika feminiiniset palkinnot valinnut WSOP: ranneke ja sormus.
Hehe, ok. Käsi pystyyn virheen merkiksi. Kenellä on muut sormukset?
Akin pokeriblogi
26.7.2024 - 15:29
Aki Pyysing wrote:
Sokea kalju löysi jyvän. Melkein yhtä hyvt fiilikset kuin Sloveniassa 1997, kun voitin ensimmäisen kansainvälisen turnaukseni. Jätän päivän pääturnauksen väliin ja keskityn viideltä alkavaan pappaturnaukseen Banksyn näyttelyn kautta.
Onnittelut! Lonkalta tulee mieleen Wahlbeck, Kyllönen, Vilmunen, Helppi (2) joten oli niitä ennestään ainakin viisi.
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut
7.6.2024 - 19:57
Mikko Mäkinen wrote:
Aika moni on ostanut Ruotsalaisia yhtiöitä, koska niiden valuutta on heikko. Itsekin olen toki ostanut, mutta en niitä indeksin isoja nimiä, jotka ovat yleensä vientiyhtiöitä. Koska valuutta on historiaan nähden hyvin heikko, se toki parantaa vientiyhtiöiden tulosta. Mutta sitten mietin, että ne ovat kyllä jo nousseet tämän takia. Jos odotan SEK:n vahvistuvan, ostan muita kuin vientiyhtiöitä.
Tänään pari esimerkkiä tulosreaktioista Atlas Copco ja Sandvik(myös SKF ja Assa Abloy laskivat paljon odotettuja parempiin tuloksiin heti aamulla).
12:30 Sandvik julkaisi 5% odotettua (analyytikot) paremman tuloksen. Mutta tilaukset olivat vain vähän odotettua paremmat. Edellisenä päivänä Epiroc julkaisi karvan verran paremmat luvut. Nousi ensin 5% ja sitten laski koko matkan takasin. Kun kilpailija Sandvikin luvut ovat huonommat, tuntuu aika turvalliselta myydä nousuun
13:00 Atlas Copco julkaisi 6% odotettua paremman tuloksen. Mutta tilaukset olivat tässäkin vain vähän paremmat ja kysyntänäkymän odotettiin olevan jopa hieman nykyistä alempi q3:lla. Taas aika turvallista myydä, kun voi veikata, että markkina on ottanut kruunun hinnan ja yleisen ylitystaipumuksen paremmin huomioon.
Usein ihmetellään miten osake voi laskea, vaikka se ylittää analyytikkojen odotukset. Syy on yksinkertainen. Analyytikot eivät osta ja myy osakkeita. Eikä heidän odotuksensa siis ole markkinan odotus. Toki jonkinlaisen arvion niistä voi tehdä, mutta siihen on hyvä tehdä aina vähän hienosäätöä.
Muutenkin näissä isoissa teollisuusyrityksissä tuntuu ainakin hetkellisesti tilanne kääntyneen. Tilaukset ovat jo heikompia kuin aiemmin, mutta toki tehdään ennätystuloksia vanhoilla tilauksilla. Toki vieläkin pyöritään todella hyvissä tilauslukemissa.
Tämä ei ollut ihan huono vinkki. Vajaassa vuodessa Atlas +36% ja Sandvik +10%.
Pikkupron HömppäBlogi
8.4.2024 - 14:42
JiSe wrote:
Vastamelunapit on kohtuu hyvä ratkaisu, vaikka äkkinäisiä ääniä on suht vaikea blokata niin toimivat yleensä kohtuu hyvin.
Jos puhelin on Android niin Sony WF-1000XM5 on aika vahva ehdokas (Hintava, mutta halvemmissa yleensä juuri vastamelun laatu heikkenee ensin)
Applella taas Airpods Pro:t ovat ilmeisesti erittäin hyvät.
Erillisistä uni apeista ei ole kokemusta, mutta vastamelu auttaa eliminoimaan suurimmat häiriöt, ja yleensä myös helpottaa paluuta uneen kun äkillisen äänen jälkeen ei suoraan kiinnitä huomiota pienempiin taustahälyihin. Jos nukkumatila ei ole täysin valoton myös unimaskista voi olla apua.
Komppaan tätä. Applen airpods pro on loistava tuote. Voi valita noise cancellation jolloin kaikki melu häipyy, adaptiivisen meluntorjunnan jolloin blokkaa vain hälyn mutta päästää puheen läpi. Ja kun se kotelo lataa luureja niin erittäin harvoin loppuu akku luureista. Lentomatkaajalle vastamelukuulokkeet on mielestäni välttämätön tuote olla hallussa.
JR:n allokaatioblogi
20.10.2023 - 17:43
Mikä on näkemyksesi EVOsta? Hodlailet?
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju
20.6.2023 - 18:49
Kruunu on ennätyshalpa mikä pitäisi olla edullista ruotsalaisille vientiyrityksille. Olisiko nyt hyvä aika sijoittaa ruotsi-indeksiin vai onko ajatuksessani jokin virhe?
Kilpparin tumputusbloki
15.3.2023 - 21:26
Mielenkiintoinen on kuitenkin sekin ajatusmalli, että katsotaan suomalaisen asunnonostajan olevan ihan ok maksaa talostaan esim 300e enemmän neliöltä, jotta se sitoo hiiltä.
Vaihtoehtoisesti saman vaikutuksen saisi murto-osan sen hinnalla, kun sitä öljyä ei alunperin pumppaisi maasta.
Jos haluaa konkreettista evidenssiä hiilensidonnasta, voisi myös kohtuukustannuksin hankkia pihalleen katetun halkopinon, jossa on sama määrä puuta kuin hirsitalon rakenteisiin menee.
"Hieman" on laitettu mutkia suoriksi näissä kommenteissa. Puurakentamisen etu ei varsinaisesti ole hiilen sitominen, parhaitenhan tuo puu sitoisi hiiltä metsässä kasvamassa. Puurakentamisen suurin hyöty on se, että sillä voidaan jossain määrin korvata betonirakentamista. Tämän jutun mukaan maailmassa viidestä kymmeneen prosenttia kaikista hiilidioksidipäästöistä syntyy sementin valmistuksesta. En liikaa silti halua moittia betonia, onhan se monessa paikasa ylivoimainen rakennusmateriaali, mutta on myös erittäin hyvä että kehitetään puurakentamista, toteutetaan CLT-runkoja ja betonista pyritään kehittämään vähähiilisempää.
JR:n allokaatioblogi
18.11.2022 - 20:56
JR, arvioit, että Twitterin työntekijämäärä olisi tämän viikon lopulla 500-1000. Kiinnostaa tähän tietoon lähde.
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027
10.1.2022 - 21:51
Suosittelen Faudaa.
Koronavirus Covid-19
23.10.2021 - 11:53
Rokotteen hyödyt lapsilla (12 - 15v) ovat vähäiset. Riskiryhmäläiset poislukien (perussairaudet), lapset eivät kuole koronaan, eivätkä käytännössä sairastu tautiin vakavasti. Pääasiassahan koronaan menehtyy vanhuksia (menehtyneiden mediaani-ikä on suurempi, kuin suomalaisten elinajanodote).
Vaikka ylivoimaisesti suurin osa lapsista selviää taudista ongelmitta, esimerkiksi Yhdysvalloissa covid-kuolemia on todettu 686, kymmeniä tuhansia lapsia on joutunut sairaalahoitoon ja noin 5217:lla on todettu harvinainen tulehdussairaus. Luvut tästä artikkelista, jonka kirjoittajan mukaan covidin suurempi vaarallisuus vanhoille ihmisille on usein väärin käytetty argumentti.
Vastaavasti, taudin sairastamisesta saadun immuniteettin on todettu olevan pitkäkestoinen. Sairastetuilla vasta-aineita löytyy pitkään, kun rokotetuilla vasta-aineet voivat alkaa vähetä jo muutamassa kuukaudessa (MTV3). Yleisestihän tähän mennessä on puhuttu kuuden kuukauden suojasta.
Hieman tarkkuutta. Linkissäsi kerrotaan sairastaneiden JA sen jälkeen rokotettujen immuniteetista. Lisäksi tuossa jutussa linkitetyn alkuperäisen CNN:n uutisen mukaan: vaikka rokotettujen vastaainetaso oli laskenut 20 prosenttiin, säilyi suoja sairaalahoidolta ja kuolemalta 90 prosentissa.
Selkeästikään riskejä ei tunnettu tarpeeksi hyvin kun massarokotukset aloitettiin lapsilla, muutenhan rokotteen antamista ei olisi keskeytetty. Sama kuvio toistui juuri Modernan rokotteen kanssa Pohjoismaissa.
Modernan rokotteen antaminen voitiin keskeyttää alle 30-vuotiailla, koska on olemassa näille ikäryhmille parempi rokote. Myös Pfizerin rokote nostaa sydänlihastulehdusriskin kolminkertaiseksi, mutta samalla pitää ymmärtää, että koronainfektio nostaa riskin 18-kertaiseksi.
Lienee ensimmäinen kerta maailman historiassa, kun ihmisiä tulee rokottaa jo rokottautuneiden suojelemiseksi.
Tämä on aivan posketon kommentti. Esimerkiksi Suomessa on ollut paikallisia tuhkarokkoepidemioita alueilla, joissa rokotevastaiset vanhemmat eivät rokota lapsiaan. Tämä aiheuttaa sen, että myös osa rokotetuista saa taudin. Laumasuoja on useilla rokotteilla aivan keskeinen hyöty, mitä ei kulkutautimyönteisissä piireissä tunnuta ymmärtävän.