21.6.2024 - 08:03

Almanakka

+751
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
406

En omista Talenomia artikkelissa mainituista syistä. Siinä on kuitenkin paljon mistä pidän. Vakuuttakaa minulle, että olen väärässä hallituksesta, arvostuksesta ja muista duubioistani, niin tässä on aineksia isoksikin riviksi.

0
0
22.6.2024 - 10:16

Ripelein

+7
Liittynyt:
25.2.2018
Viestejä:
26

Omasta mielestä on strategian on hyvä jossakin määrin rönsyillä. Tällöin voidaan löytää uusia hyviä tulonlähteitä, jotka voivat parhaimmillaan kasvaa merkittävään rooliin. Talenomilla palveluiden tarjonnassa ollaan kuitenkin aika lähellä ydinliiketoimintaa. Yksi mielenkiintoinen mahdollisuus tuottaa lisäarvoa voisi olla hyödyntää QPR:n osaamista prosessien analysoinnissa. Asiakkaiden aineistot on luultavasti samalla tavalla tallennettu digitaaliseen muotoon, jolloin ne niiden analysoinnissakin voitaisiin saavuttaa hyvä automaatioaste. Samalla voitaisiin tarjota palvelua jonka saaminen voisi muuten olla hankalaa pienemmissä yrityksissä. 

Osakepalkkiojärjestelmää en näe kovin ongelmallisena. Nykyiset kirjanpitokäytännöt ovat varmaan olleet käytössä aika kauan ja varmaankin jossain vaiheessa on ollut tarpeellista toimia näin. Itsekin toki tykkään, kun taseeseen ei kerätä kaikenlaista höttöä, mutta vaikutukset on kuitenkin suhteellisen helppo oikaista. Jatkossa kasvu ei tule olemaan yhtä voimakasta velkaantumisen hidastaessa menoa, jolloin ei päästä aktivoimaan taseeseen syntyneitä kustannuksia. Tulos heikkenee, mutta vaikutus rahavirtaan pitäisi olla pienempi.

1
0
20.7.2024 - 06:56

Almanakka

+751
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
406

Kirjoitin päivityksen Talenomin Q2-tuloksen jäljiltä. Hyvä, että kannattavuutta saatiin parannettua, mutta kvartaali ei ratkaissut yhtään tärkeää kysymystä itselleni. Siihen nähden mielestäni aika iso reaktio tulospäivänä (+8 %). Tavallaan perusteltavissa, että seurannan aloituksesta on tultu ylös joku kuutisen prosenttia - ehkä tilanne on sen verran parempi, kun kannattavuutta pystytään Suomessa todistetusti suojelemaan ja uusasiakashankintakin on toiminut täällä kohtalaisesti.

Ja vastauksena edelliselle kirjoittajalle: Ymmärrän, että joillekin sopii strateginen rönsyily. Mielestäni se on kuitenkin aika haastavaa tämän kokoluokan yhtiölle. Jotta strategia ohjaa tärkeimpiä tekijöitä ja sijoittajien odotuksia oikealla tavalla, olisi hyvä kiteyttää tekemisen kärki selkeästi. Tämä ei mielestäni poista mahdollisuutta rönsyillä hieman siinä sivussa. Jos rönsyilystä tulee strategia, niin ohjaamisesta ja johtamisesta tulee vaikeampaa silloin, kun pitäisi pystyä keskittymään. Nyt kuitenkin yhtiö on viestinyt keskittyvänsä kannattavuuteen ja leikkaavansa yritysostoista ja on toiminut juuri näin. Hyvin kiteytetty ja toteutettu.

3
0