verokarhu
Viimeisimmät viestit
S-osuudet: kannattava piensijoitus
28.8.2016 - 23:49
Tulipahan liityttyä näihin. Aika rivakasti S-pankin virkailija tulosteli lappuja allekirjoitettavaksi ja ei ollut yhtään jonoa. Kun liittyy kaikkiin osinkoa maksaviin, nopeasti laskettuna tuotto on 9,3% sijoitetusta pääomasta. Minusta ehdottomasti kannattava piensijoitus, jota ei tarvitse harkita. Osingot saavat valua sitten S-Pankin tilille, josta sitten saa maksettua ilmaiset ruokaostokset jokusen kerran vuodessa.
Alunperin kun liityin S-Pankkiin, oli oman osuuskuntani alin bonustaso 100€ kuukaudessa. Tuo ei täyttynyt koskaan, koska ei tule S-ketjun liikkeissä niin paljoa käytyä. Vaihdoin sitten osuuskunnan toiseen, jossa raja on 50€ kuukaudessa. Saattaa joskus jopa päästä sen bonusrajan yli.
Ihmettelen täällä käytyä keskustelua, kun osa porukasta on vetämässä sijoituksiaan takaisin. Sijoitat vaan ne rahat ja unohdat. Ei kai talous voi riippua siitä, että se reilu tonni pitää saada heti nyt takaisin.
ASP+omistusasunto vs. "sotakassa"
28.8.2016 - 23:36
Järkeviä ratkaisuja tässä! Moni ottaa silti lainan ihan puoliksi, vaikka tulot olis ihan erit. Mutta tämä varmasti on järkevää. Neuvoko ne pankista tähän?
Toisaalta itse nään, että minulla ja miehelläni talous ja tulot ovat yhteiset ja vaikka meillä onkin omat tilit, taloasiat ja muut hoidamme kaikkia yhteisesti, talo on tasan puoliksi jne. Meillä tosin on suurin piirtein samat tulot.
Eivät pankissa noin neuvoneet. Avopuolison kanssa ollaan sitä mieltä, että "kaikki omistetaan puoliksi" on vanhanaikainen ajattelutapa. Haluamme pitää taloutemme tavallaan erillään. Toki ei mitenkään pennintarkasti, mutta ollaan sovittu, että esim. toinen maksaa sähkölaskun ja toinen nettilaskun. Koska itselläni on isommat tulot, maksan myös suuremman osuuden yhteisistä kuluista. Jos olisimme ottaneet lainan tasan 50/50, maksaisi avopuoliso omaa osuuttaan yli 20 vuotta takaisin. Siksi päädyttiin 70/30. Se on tavallaan kuin ilmainen "avioehto".
Varainsiirtoverohan maksetaan tietysti siitä avopuolison osuudesta hankintahinnasta, eikä lainan määrä vaikuta siihen millään tavalla.
Juuri tuota tarkoitin, sanamuodot eivät menneet nappiin. Eli koska avopuoliso otti lainaa vain sen 30% osuuden edestä, tuli varainsiirtovero maksaa vain tältä osuudelta.
S-osuudet: kannattava piensijoitus
1.8.2016 - 01:11
Saisiko päivitetyn listan, että mitkä maksoivat tänä vuonna?
Millaista korkoa pyytäisit ystävälle myönnettävästä lainasta?
9.4.2016 - 19:57
2 kertaa olen aikuisiällä lainannut pikkusumman. Sain rahat takaisin, mutta kyllä siinä sai alkaa jo kovistelemaan.
Kuten yllä jo sanottu. Suurella todennäköisyydellä et tule saamaan rahoja takaisin. Kyse ei mielestäni ole edes auttamisesta, koska pian kaverisi on lainaamassa myös muualta ja yhä pahemmasas velkakierteessä. Paras päätös kaverina on olla lainaamatta.
Osaketappioiden minimointi pääomatuloista
31.3.2016 - 21:56
Lucky Luke, toi itse asiassa on hyvä idea, että ostaa montaa osaketta ja myy niitä mitkä on voitolla.
Fortumin osakekäppyrää kun katsoo, niin tuossa voisi olla nousupotentiaalia.
Osaketappioiden minimointi pääomatuloista
30.3.2016 - 19:08
Leipuri, ilmeisesti voi, mutta...
https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Sijoitukset/Osakkeet_ja_osin…
"Jos osinko ylittää osakkeen matemaattiselle arvolle lasketun 8 %:n tuoton, ylimenevästä osasta 75 % on osingonsaajalle ansiotuloa ja 25 % verotonta tuloa."
Eli se ei ilmeisesti nostaisi pääomatuloja lainkaan. Ellen sitten ole jotain pahasti ymmärtänyt väärin.
Osaketappioiden minimointi pääomatuloista
30.3.2016 - 14:32
Leipuri: Joo olet oikeassa. Niille vanhoille ei tosiaan taida olla muuta tehtävissä, kuin saada pörssiosakkeista luovutusvoittoa tämän vuoden puolella. Oy:stä olisi hyötyä vain niitä vielä arvopaperitilillä makaavien myymisen yhteydessä.
jpkl: Siis osinkoa saa pääomatulona ainoastaan edellisen vuoden tilikauden nettovarallisuudesta? Ei mene ihan jakeluun :)
Otetaan myös vinkkejä vastaan, miten ns. tavallinen pulliainen ylipäätään voi saada pääomatuloja. Asunnon myynti ei tule oikein kysymykseen. Sijoitusasunon ostaminen ja vuokratulot.. hmm, sitä voisi ehkä harkita. Tietty jos ostaisi jonkin kämpän, remppaisi sen ja myisi voitolla, voisi siinä olla ehkä nopein tapa saada pääomatuloja. Mutta pitäisi olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja ottaa lainaa yms.
ASP+omistusasunto vs. "sotakassa"
30.3.2016 - 01:26
Hieman sekanaisia ajatuksia. Itse säästin ASP-tilille reilu 20% asunnon hinnasta. Tällöin säästetyn summan 4% veroton korko tuntui ihan mukavalta summalta. Avopuolisolla on huomattavasti pienemmät tulot, jolloin ostimme asunnon 70/30 suhteella. Samassa suhteessa otimme myös lainaa. Itse sain ensiasunnon edut, jolloin ei tarvinnut maksaa varainsiirtoveroa. Mutta koska avopuoliso osti asunnosta alle 50% osuuden, joutui hän maksamaan varainsiirtoveron. Mutta se oli loppupeleissä aika pieni summa, koska lainan määrä oli noin pieni. Samalla avopuoliso avasi ASP-tilin, varmuuden vuoksi. Siinä kun on se ikäraja. Koska asunnosta oli maksettu jo niin suuri osuus, ei meidän tarvinnut antaa mitään ylimääräisiä vakuuksia. Asuntoa ostettaessa kannattaa harkita vanhempaa kohdetta ihan kotitalousvähennyksenkin takia.
Hyviä sijoituskohteita ei tunnu tällä hetkellä oikein olevan, joten matalien korkojen takia on mielestäni ihan järkevää tehdä nyt töitä ja ostaa se asunto. Mutta ei kuitenkaan kaikkea massia pistä lainanlyhennyksiin, vaan kerää sitä "sotakassaa".