Vaspezas
Viimeisimmät viestit
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
29.5.2020 - 23:40
Tuskinpa pystyisi, muuten varmasti olisi jo käynyt tyhjentämässä Philin lompakkoa. Silloin kun Jens oli yksi niistä jotka dominoi 6max pelejä PLO niin taso ei ollut lähellekkään niin kova kuin nykyään ja kuten sanoit niin HU ei ole edes Jenssin leipälaji. Veikkaan että Jens on enemmän sen sortin pelaaja että menee niihin peleihin missä tietää saavansa joltakin heikommalta pelaajalta rahaa kuin haastaisi itseään parempia pelaajia isojen rahojen pöydissä. Toki jos olen väärässä niin Jens saa korjata.
Jennssille olisi pari kysymystäkin.
1) Mitenkä pitkiä päiviä ne siellä Susquehanna piti harjoittelijoille? Entä juniori työntekijöille? Entäs kokeneille työntekijöille? Entäs miten pitkiä päiviä oli johtajien päivät?
Mitä tätä blogia olen lukenut niin tullut kuva, että pankkialalla on paljon tosissaan sitä "orjatyövoiman" käyttöä kuten itsekkin kuvailit. Toki liksa voi olla hyvä, mutta korvaako se sitten menetettyä aikaa jonka olisi voinut käyttää ystävien ja rakkaiden parissa ja muiden nautinnollisempien asioiden kuin excelien pyörittämisessä. Omasta mielestäni ei. Ennemmin itse ainakin maksimoin ajan läheisten kanssa, ystävien sekä vapaa-ajan harrastusten ja matkustelun parissa. Elämä kuitenkin on hyvin lyhyt. Muistan lukeneeni tutkimuksen missä vanhoilta ihmisiltä on kysytty mitä he ovat eniten elämässään katuneet niin yleisin vastaus on ollut että liika työntekeko. Toki ei varmaan kaikki rahoituksen työpaikat ole tuollaisia, mutta se kova palkka tuskin tulee ilman uhrauksia.
Vähän off-topic, mutta vinkki nuorille, että jos joku nuori miettii mihin suuntautua ja haluaa paljon vapaa-aikaa ja hyvän palkan ilman mitään tulosvastuuta (eli voi tehdä työnsä miten huonosti tai laiskasti tahansa ja tienata silti tosi hyvin Suomen tasossa) niin lääkis on varmasti olisi paras valinta, kun lääkäriliitto pitää koulutettavien määrän liian matalana tarkoituksella, että saisivat jatkuvasti pidettyä lääkärivajetta ja sen avulla saavat palkat kiristettyä luonnottoman ylös (verrattuna siihen että työntekijöitä olisi enemmän kuin paikkoja tilanne kuten lähes jokaisella muulla alalla). Itselläni paljon kavereita jotka työskentelevät lääkärinä 4kk (kesän) ja loput 8kk matkustelevat lämpimissä eksoottisissa maissa ja silti voivat aina palata työhön kun lääkäri pulan takia töitä löytyy aina vaikka joku touhua paheksuisikin. Hyvä palkka mahdollistaa tämän ja se että on jatkuva lääkäri pula Suomessa niin voi tuolleen tehdä. Täytyy kyllä peukku nostaa lääkäriliitolle, että ovat noin hyvin saaneet asiat ajettua. Lähes kaikkeen muuhun iänikuiseen yhteiskunnalliseen väärinkäyttöön tänä päivänä onkin jo puututtu.
Toki onhan tuossa se negatiivinen puoli kansalle, että suurin osa kansasta (joilla ei ole varaa tai halua mennä yksityiselle) joutuu odottamaan ylipitkiä aikoja lääkäriin ja toimenpiteisiin yms., mutta ainakin lääkärit saavat paljon korkeampaa liksaa kuin saisivat, jos lääkäreitä koulutettaisiin samalla idealla kuin muillakin aloilla eli koulutettaisiin enemmän kuin on tarvetta, jolloin työntkeijät joutuvat kilpailemaan paikoista ja hyvistä ansioista. Nyt surkeinkin lääkäri kovaa palkkaa sen sijaan että olisi työtön ellei ihan tarkoituksella ala toisia vahingoittamaan (tosin sitäkin lääkärin saa Suomessa aika paljon tehdä ennen kuin luvat menee). Tällöin lääkärien palkka varmasti laskisi reippaasti, kun ei voisi enää kiristää ylisuuria palkkoja osaamiseen nähden, kun pula häviäisi. Mutta tätä tuskin käy, kun lääkäriliitolla on edelleen niin paljon valtaa varsinkin oikeistopuolueiden joukossa. Vähän sama kuin että apteekkien toimintaa ei Suomessa kilpailuteta ja lääkkeet on sen takia ylikalliita siihen nähden mitä olisi vapaassa kilpailutilanteessa. Apteekkarit tästä toki hyötyy todella kovina tuloina eikä veronmaksajilla ole vaihtoehtoja.
Lehdissä kun on nykyään ollut paljon juttua eräiden seurapiiri henkilöiden suhteista niin mitä mieltä Jens olet sellaisista naisista, jotka on miesten takia sen takia että niiltä saa ulkomaan matkoja ja lahjoja vastikkeeksi suhteesta?
Monet tuntuu eri palstoilla kommentoivan että kyseessä on tälläisten naisten osalta se ns. maailman vanhin ammatti, mutta itse koen että (vaikka olisikin niin) naiset vaan osaavat hyödyntää tilannetta hyvin vielä kun markkina-arvoa on jäljellä. Maine on kuitenkin yliarvostettu asia.
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
28.4.2019 - 18:45
Jenssille, se sinun finance linja voi olla hyvä, mutta pointtini oli, että (mielestäni) LSE ei ole huippuyliopisto. Se edellyttää parempaa pärjäämistä rankingeissa vaikka erikoistuneilla yliopistoilla olisi niissä vaikeampi pärjätä.
Kuten itsekkin huomautit niin nuo (MSc) Finance rankingit on hyvin heitteleviä lähteestä riippuen (ja harvat niitä tekevät), esim. juuri tuo: https://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-finance-pre-ex...
Yhtä alalinjaa on paljon vaikeampi vertailla eri koulujen välillä ja sitä ei välttämättä edes pysty järkevästi tekemäänkään mikä selittää nuo heitot vertailluissa.
Sitä en ihmettele että jos LSE on ollut suosittu Oxfordin ja Cambridgen kanssa kun eihän noiden kahden (O+C) jälkeen siellä enää juuri olekkaan enää paljoa vaihtoehtoja, jos haluaa hyvään kouluun.
Tuo naisten määrä ranking perusteena on kyllä naurettava, mutta en jaksa uskoa että sillä olisi mitään maatamullistavaa väliä kuitenkaan ranking sijoitukseen.
Palkoista sen verran, että olen ollut siinä käsityksessä, että esim. Ivy-league yliopistoista valmistuneilla on uran edetessä ollut paremmat palkat kuin brittiyliopistoista ja että Ivy-league yliopistoista valmistuneita on enemmän maailman suurimmissa yrityksissä korkeissa johtotehtävissä kuin brittiyliopistoista. Tämä perustuu osittain omaan tutkintaan mitä olen joskus näitä jaksanut läpi käydä näitä maailman suurimpia ja tuottavampia yrityksiä, toimarien ja muiden ylimpien johtajien taustoja yms. Saat toki korjata jos väitteeni on virheellinen. Olet perehtynyt aiheeseen varmaankin minua paremmin.
Semmoinen kysymys, että miksi esim. et katsonut riittäisikö rahkeet päästä sisään vaikkapa maailman parhaana business kouluna pidettyyn Harvardiin? Sinun taustalla sinne olisi saattanut päästäkkin, kun siellä arvostetaan erilaisia taustoja ja olit pokerissa pärjännyt huipulla. Sitä arvostetumpaa tutkintoa saa työelämässä hakea business puolella ja itsekkin saisi varmuuden että on niin hyvä että pääsee vaativammasta business koulu karsinnasta sisään ja on pärjännyt absoluuttisen parhaiden sakissa business opinnoissa. LSE:ssä on moni suomalainen opiskellut, mutta Harvardin MBA tutkinto on todella harvalla suomalaisella.
Itse olisin sinun tilanteessa kyllä ainakin yrittänyt päästä sinne sisään.
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
28.4.2019 - 18:32
Hei dom_7, viesti ei ollut provo jos sitä vihjailit vaan aito ihmetys sillä mielestäni Jenssillä varmaan olisi mahkuja hakea ihan oikeaankin huippuylipistoon, johon en itse kyllä LSE:tä laske.
Ja brittiläisellä Timesilla on tapana antaa britti yliopistoille erittäin korkeat pisteet verrattuna muihin rankingeihin niin sillä en ottanut sitä mukaan.
Nyt kun etsin tässä välissä lisää rankingejä niin löysin sellaiset kuin 53 (CWTS Leiden) ja 38 (QS) sijoitukset, jotka ovat parannus noihin aikasempiin, mutta ei edelleenkään huippuyliopisto tasoa.
Se että jos joku ohjelma on jossain "hyvä" ei vielä tarkoita, että kyseinen yliopisto olisi huippuyliopisto.
Varsinkin monissa huippuyliopistoissa tai kaikissa yliopistoissa ei ole edes pelkkää Finance alalinjaa niin sillä on mielestäni aika hölmö tapa perustella huippuyliopistoa.
Myös yhden alalinjan vertailu on hyvin ongelmallista sen suhteen, että mikä on toista parempi ja sen takia näistä hyvin harvat edes tekevätkään rankingejä. Yliopistojen kesken vertailu onkin jo paljon helpompaa ja selkeämpää.
Kyllä se huippuyliopisto ratkeaa ihan virallisista rankingeista. Itse rajaan huippuyliopistot parhaasee top10.
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
28.4.2019 - 16:09
Hei, kiitos Jenssille hyvästä blogista.
On ollut mielenkiintoista luettavaa.
Yksi asia minua vaivaa, että puhuit huippuyliopistoon menosta, mutta kuitenkin olet menossa LSE:hen käsittääkseni.
Rankingeissa se ei mitenkään kovin korkealla ole ollut mitä selvittelin aihetta ja kyselin ystäviltäni briteistä.
Esimerkiksi:
https://cwur.org/2018-19/London-School-of-Economics.php
World Rank 274
EDIT: Toisessa rankingissä oli vähän parempi sijoitus jo 151-200, mutta ei sekään vielä huippuyliopisto tasoa:
http://www.shanghairanking.com/ARWU2018.html
Omaan korvaan tuollainen sijoitus 274 yliopisto vertailuissa ei vielä huippuyliopiston kriteerejä täytä. Esim. aikaisemmin mainitsemasi Oxfordin yliopisto (tai Cambridgen) briteistä kyllä sinne varmasti kuuluu.
Tietysti jokainen saa opiskella missä haluaa (ja minne pääsee), mutta tosiaan asia jäi vähän vaivaamaan kun puhuit että haluaisit huippuyliopiston koulutuksen.