Ponzimoon
Viimeisimmät viestit
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
2.4.2024 - 20:09
Alkaako palstan tietäjillä olla yhtään kuplan puhkeamis -fiilis? Itsellä vähän samat tunnelmat kuin 3 vuotta sitten Plug Poweria ja muita saman sektorin hurjassa nousussa olevia osakkeita hodlatessa, "dipin loppumista" odotellen. Noh, sitä odotellaan vieläkin 🙃
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
6.3.2024 - 16:24
Casteliero wrote:
EDIT: Ja siis enäähän ne prosentit ei tule olemaan tuota luokkaa, mutta ainakin omissa näkemyksissä 2025 vuoden loppuun mennessä ne voisi olla Bitcoinin osalta noin 250% tästä hinnasta ja Ethereumin osalta jotain 350-450%
Tähän kysyisin tarkennusta, että odotatko hinnan olevan tukevasti näillä tasoilla vai nopea piikki noille hujakoille ja seuraavat 4 vuotta rapuilua 80% alempana? 😀
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
18.12.2023 - 20:44
JulmaJeppe wrote:
Toki ymmärrän, että asiat näyttäytyvät paljon yksinkertaisimmilta, jos uskoo 4 vuoden loputtomaan sykliin. Itse ajattelen, että viime karhumarkkinan aiheutti lähinnä Luna ja FTX, jotka molemmat tulivat kaikille yllätyksinä. Riskejä oli mahdollista havaita, mutta varsinaisia romahduksia ei kukaan osannut ennustaa. Teknologia ja adoptio kehittyivät myös ennen näitä tapahtumia exponentaalisesti, jolloin iso könttäsumma oli siltä osin perusteltu.
Se on kryptoautisteille helppoa. Bitcoinin seuraava huippu on 2025 loppuvuodesta, silloin myydään ja ostetaan seuraavan karhumarkkinan pohjilta 80% halvemmalla ja odotellaan seuraavaa bullia. Muistetaan altseasonit välissä. 😀 En nyt viittaa kehenkään täällä kirjoittelijaan, mutta näitä oletuksia näkee siellä täällä.
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
10.11.2023 - 10:50
Marras wrote:
Meuro wrote:
Mitäs veikkaatte mitkä ETF:t on seuraavana tulossa ja millä aikataululla niitä haetaan?
Onko Bitcoin Cash, Litecoin, Solana, Link vai mitä seuraavaksi?
Mietin vain kun tuollaiset uutiset laittaa kursseihin liikettä..Vaikea nähdä että BTC:n ja ETH:n lisäksi yksittäisiin asseteihin keskittyviä ETF:iä ihan heti tulisi. Isompia indeksikoreja varmasti, Grayscalella on ainakin jokin utility indeksi tms. jossa on linkkiä, quanttia ym. utility tokeneja mutta eivät ilmeisesti osta suoraan mitään ainakaan toistaiseksi.
Just samaa mietin. Bitcoin ETF on ainoa mikä itsellä menee jakeluun. Jotenkin Ethereum ETF jo kuulostaa vähän samalta kuin olisi erikseen ETF:t Applelle, Microsoftille jne. Vai mitä mieltä Casteliero & co?
Kryptovaluutat sijoituskohteina
19.10.2023 - 23:21
Mites jos mietitään hajauttamisen käsitettä kryptomaailmassa, niin voisiko ajatella että se on tavallaan kääntynyt päälaelleen vs. esim. osakkeet? Eli hajauttamalla ei pienennä riskiä, vaan nimenomaan suurentaa sitä. Siis jos haluaa pelata ja maksimoida voittoja, niin alteista niitä voi saada, mutta jos haluaa pelata "varman" päälle niin kannattaa tehdä juuri päinvastoin kuin kaikkialla muualla sijoitusmaailmassa, eli laittaa kaikki munat yhteen koriin. 😀 (bitcoiniin)
Kryptovaluutat sijoituskohteina
19.10.2023 - 19:13
Casteliero wrote:
Mutta tulen kyllä myös noista Bitcoineista luopumaan jossain vaiheessa, kun alkaa näyttää siltä, että altcoinit ja Ethereum lähtee taas nousemaan kovempaa suhteessa Bitcoiniin. Mutta pidän nyt noita ainakin sen aikaa, että näkee miten nuo ETF:t tulee vaikuttamaan.
Onko tässä takana oletus, että historia toistaa itseään, kun monet tuntuu pitävän itsestäänselvänä että bitcoinin nousua seuraa "altcoin season"? Sama juttu tämän kanssa, että halvingin jälkeen lähtee uusi bull run jota seuraa 80% pudotus. Viime kerralla pudotus johtui varmasti aika pitkälle siitä, että osakkeet ja muutkin putosivat. Itseasiassa bitcoinin ja kryptojen kovimman nousun aikaan romahdus noissa riskisimmissä jenkkiosakkeissa (uusiutuva energia -osastot ja muut) oli jo alkanut. Tuntuu että se lähti siitä Gamestop-hässäkästä, ainakin ajoituksellisesti osui juuri siihen kohtaan. 😀 (tammi-helmikuu 2021)
Eli ehkä edellinen nousu olisi edelleen käynnissä, mikäli ei olisi tullut tätä laajempaa laskua kaikissa muissakin asseteissa.
Kryptovaluutat sijoituskohteina
11.9.2023 - 08:29
Olen hämmentynyt Bitcoinkeskus-edustuksen pessimistisistä tulevaisuudennäkymistä. 😀 Tuskin tosiaan mitään 10+ vuoden takaisen kaltaisia nousuja on enää odotettavissa, mutta on tässä tämänkin vuoden aikana nähty yli 80% nousut puolessa vuodessa ilman että missään vaiheessa on puhuttu euforiasta, pikemminkin just "totaalisen kuolleesta kryptomarkkinasta". Mikä sitten voisi olla mahdollinen triggeri kunnon nousuille ja mikä olisi mahdollinen "bullish scenario" sanotaan 5 vuoden sisään. Ark Investillä tais olla bearish target 650k dollaria 5-7 vuoden sisään ja bullish 1,5 miljoonaa. 😀
Kryptovaluutat sijoituskohteina
4.9.2023 - 16:29
Antti Hyppänen wrote:
Bitcoin ei ole ollut mikään ylikylä assetti viime vuosina. Otin esimerkiksi Teslan ja Nvidian, jotka ovat luokkaa 10x ja 9x tämän vuosikymmenen alusta. Vaikka Bitcoin olisi nyt ATH-luvuissa, se olisi silti hävinnyt näille osakkeille. Jos ostit Bitcoinia joulukuussa 2017, niin olet reilusti miinuksella inflaation jälkeen, vaikka aikaa on kulunut jo pian kuusi vuotta.
Tässä kohtaahan itse myös käytät menneisyyttä mittarina tulevaisuuden ennustamiseen. 😏 Jos realistisesti odotetaan että Bitcoin voi saavuttaa kullan market capin, niin puhutaan 20x noususta nyky-leveleistä. Tesla ja Nvidia olisivat market capiltaan n. 15-20 biljoonan dollarin suuruisia, jos nykytasoilta nousisivat saman verran. Voiko yksittäisen firman markkina-arvo kasvaa niin suureksi, se on hyvä kysymys. Jos tällä hetkellä ne pari suurinta on luokkaa 2-3 biljoonaa ja koko Nasdaq 100 -indeksi taitaa olla sen 15-20 biljoonaa.
Kryptovaluutat sijoituskohteina
10.8.2023 - 12:08
Eli tämänhetkinen 70-80% vuoden alusta ei vielä mitään, 100k voi olla väliaikainen kurssipiikki, 150k pientä fomoa ja 250k julistetaan bull markkina alkaneeksi? 😀
Hieman kärjistäen, ei ole tarkoitus provota. Mutta siis, jos instikoilla olisi laajempi konsensus että miljoonan dollarin bitcoin 2030 on mahdollinen, niin luulisi näillä hinnoilla ottajia olevan erittäin paljon. Mistä ostajia löytyy sitten kun se on vaikka 300k on eri asia. Mutta toivottavasti nuo ETF:t toteutuessaan tuo positiivista muutosta asiaan.
Kryptovaluutat sijoituskohteina
18.3.2023 - 23:11
Yritän vielä selkeyttää tuota asiaa ja miksi Ethereum hyötyy tuosta liikenteestä.
Ajattele lohkoketjuja junana ja junan raiteina. Ketjun ylläpitäjät ylläpitää näitä rautateitä ja junia. Junan lasti on arvonsiirtoa, eli jokainen transaktio on yksi lasti junassa. Ja junan tila lasteille on rajallinen. Jos haluaa saada oman lastinsa junaan, siitä on maksettava ylläpitäjille maksu. Ja koska junan tila on rajallinen, niin siitä tilasta käydään kilpailua maksamalla enemmän ylläpitäjille, jotta saa oman lastinsa junaan.
Bitcoin rautatien, sekä junan lastina on pelkästään Bitcoineja. Eli se liikuttaa pelkästään Bitcoin transaktioita. Juna kulkee hitaasti, mutta varmasti määränpäähän ja lasti säilyy varmasti ehjänä perille. Ja Bitcoin rautateillä se käyttäjä joka haluaa lastinsa siirtää, joutuu ostamaan Bitcoinia, jolla siirto maksetaan, ja tämä maksu menee raiteiden ylläpitäjille, eli Bitcoinin tapauksessa mainareille kokonaisuudessaan lohkopalkkion päälle. Hyvin simppeli ja toimii niin kauan, kun Bitcoinia halutaan siirtää.
Ethereumin osalta tilanne on erilainen. Sinne junaan saa laittaa lasteiksi ihan mitä vaan. Ethereitä, dollareita, euroja, NFT:itä, ERC20-tokeneita, identiteettivarmennuksia jne. Eli siellä on enemmän kilpailua tuosta rajallisesta tilasta siinä junassa. Ja mitä enemmän sitä kilpailua on, niin sitä enemmän siitä joutuu maksamaan. Ja koska se maksu tapahtuu Ethereinä, jotka pitää ostaa markkinoilta, niin se nostaa Etherin arvoa. Ja Ethereumin tapauksessa, koska sillä on burnaus-mekanismi, joka polttaa sen base feen, eli poistaa sen kokonaan kierrosta, niin raiteiden ylläpitäjät ei saa sitä base feetä itselleen, vaan he saa lohkopalkkion, sekä ylimääräiset tipit. Ja Ethereum raiteet ja juna on niin suosittu ja haluttu, että tuo base fee nousee niin korkeaksi, että se määrä mitä burnataa, on enemmän kuin mitä ylläpitäjät saa lohkopalkkioina Ethereitä ja näin ollen Ethereiden määrä laskee kokoajan.
Eli jos nuo lompakot yleistyy ja niissä aletaan maksamaan CBDC:inä tai stablecoineilla Ethereum ketjussa olevissa palveluissa, niin silloin tuo kilpailu tuosta lastista kiihtyy entisestään, siitä joutuu maksamaan enemmän, sekä burnattava määrä kasvaa entisestään. Bitcoinin ketjussa ei liiku CBDC:t eikä stablecoinit, siellä liikkuu pelkästään Bitcoin, siellä ne ei kasvata sitä kilpailua tilasta tässä junassa.
Ja jos jatketaan tätä juna-metaforaa vielä pidemmälle, niin L2-palvelut on uusia, nopeampia junia, jotka kulkee näillä samoilla raiteilla. Eli esim Bitcoinin tapauksessa sinne Bitcoinin raiteille on tullut Lightning-juna, joka kulkee nopeammin ja pystyy näin ollen kuljettamaan enemmän lastia samassa ajassa, ja halvemmalla. Mutta se ei ole niin turvallinen kuin se hitaasti kulkeva Bitcoin-juna, ja näin ollen mahdollisuus katastrofiin kasvaa. Ethereumin osalta siellä Ethereumin raiteilla kulkee useampia nopeita junia. Idea sama, nopeammin perille, tingitään turvallisuudesta. Mutta näissä nopeammissa junissa on se, että ne joutuu maksamaan käyttökustannuksia raiteiden käytöstä. Eli ne joutuu maksamaan vaikka Ethereumin tapauksessa Ethereumin ylläpitäjille raiteiden käytöstä ja näistäkin kuluista burnataan se base fee jne.
Eli kun joku sanoo, että näiden kryptojen taustalla ei ole mitään konkreettista, vaan se on täyttä spekulaatiota, niin ei se ole. Se on digitaalisen turvallisen arvonsiirron kanavien käytöstä koostuva maksu, joka maksetaan sen ketjun omalla natiivilla valuutalla. Bitcoinin osalta se voi olla turhaa spekulointia, koska se koko systeemi riippuu Bitcoinin käytöstä/hinnasta, mutta esim Ethereumin päälle voi laittaa mitä vaan arvoa ja sellaiselle tulee varmasti aina olemaan kysyntää.
EDIT: ja lisäyksenä vielä tuohon, että jos/kun Bitcoinia ei kukaan järkevä ihminen tule vielä ihan lähitulevaisuudessakaan käyttämään maksuvälineenä missään, koska rajallinen määrä ja insentiivi holdata, niin se ei lisää kilpailua/kysyntää tuosta lastin määrästä ja sitä kautta se ei lisää kilpailua ja nosta kurssia. Eli Bitcoinin osalta tuo nettiselainlompakko on vähän turha.
Ok, kiitoksia selvennyksestä. Jännä seurata tätä leiriytymistä Bitcoin vs muut. Näistä btc "maxeista" esim. Jeff Boothilla taas toisenlaisia näkemyksiä ja vähintään yhtä uskottavilla argumenteilla. Täytyy koittaa maallikkona pysyä kärryillä.