KonstaK
Viimeisimmät viestit
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju
3.11.2020 - 20:07
Näin on. Nimen ei pidä antaa hämätä. Indeksin valintaperusteet on varsin väljät. Ne on kerrottu täällä. Sieltä löytyy myös lista kaikista yrityksistä, joita on yhteensä 55. Aika paljon näyttää olevan puolijohdevalmistajia. Megatrendeihin sijoittaminen ei ole mulla sinänsä itseistarkoitus, kuten voi ehkä päätellä kiinnostuksesta öljy-yhtiöihin . Niistä on tosiaan keskusteltu muissa säikeissä.
Bingo53:n lähettämä Morningstar kuva on aika informatiivinen
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju
3.11.2020 - 17:04
Olen katsellut kk-säästöön tätä ETF:ää: WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF. Painotus on 55 % USA. En tiedä kuinka paljon on päällekkäisyyksiä esim. Automation & Roboticsin kanssa. Seuraa NASDAQ CTA Artificial Intelligence Indeksiä. Koitin etsiä listaa tuon sisältämistä firmoista, mutta en vielä löytänyt. Ralli on ollut aika kovaa. +37 % vuodessa.
Vastapainona voisi olla Xtrackers MSCI World Energy, joka löytyy uutena Nordnetin kk-säästölistalta. Olin ajatellut tuota jo aiemmin ennen kuin tuli kk-säästölistalle. Silläkin on ollut hurja kehitys, mutta toiseen suuntaan: -45 % vuodessa. Sisältää reilut 50 yhtiötä, pääasiassa öljy- ja kaasuyhtiöitä. Ne on lyöty alimpaan maanrakoon eivätkä tunnu kiinnostavan ketään. Niiden paino S&P 500:ssa taitaa olla enää n. 2,5 %. Zoom Videon markkina-arvo on yhtä suuri kuin maailman suurimman öljy-yhtiön Exxon Mobilin. Öljy ei ole kasvuala, mutta en usko, että sen tarina on niin nopeasti ohi kuin mitä nyt monet tuntuvat ajattelevan. Muutos uusiutuvaan energiaan ei tapahdu hetkessä. Jos öljy-yhtiöt pystyvät sopeuttamaan toimintaansa vähän samaan tapaan kuin tupakkateollisuus 25-30 vuotta sitten, voi tuotto 5-10 vuodessa olla hyvää näiltä hintatasoilta lähdettäessä.
Muina painopistealueina voisivat olla Kiina ja Vietnam.
Kryptovaluutat sijoituskohteina
1.11.2020 - 19:44
Monen usko bitcoiniin lopahti, kun sen arvo romahti vuodenvaihteessa 2017-2018. Sen markkina-arvo laski ja itsekin ajattelin, että uudemmat kryptovaluutat syrjäyttävät sen. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaan bitcoin on saanut asemiaan takaisin. Yhä useampi näkee sen roolin digitaalisena kultana eli arvon säilyttäjänä, ei niinkään varsinaisena maksuvälineenä.
Bitcoiniin on sisäänrakennettu neljän vuoden sykli, joka sisältää sekä härkä- että karhumarkkinan. Tämä tekee siitä mielenkiintoisen. Härkämarkkina houkuttelee uusia sijoittajia ja karhumarkkina taas saa osan luovuttamaan, jolloin bitcoin voi kerätä voimia taas uuteen härkämarkkinaan jne. Mikäli käyttäjiä tulee enemmän kuin niitä lähtee, niin pitkällä ajalla bitcoinin arvo nousee, koska samaan aikaan saatavilla olevien uusien bitcoinien määrä vähenee. Historian perusteella nyt olen ollaan härkämarkkinan alkupuoliskolla, mutta härkkämarkkinaankin voi sisältyä useita nopeita liikkeitä ylös- tai alaspäin.
Teknisestä analyysistä ja erilaisista tukitasoista voi olla hyötyä, kun miettii sijoitusajankohtaa esim. viikon tai päivän sisällä. Kurssi seilaa tiettyjen tukitasojen väliä. Sillä voi säästää muutamia prosentteja. Maallikkonakin kurssikäyrästä voi löytää tiettyjä lainalaisuuksia.
Täältä löytyy suht. perusteellinen artikkeli, jossa pohditaan bitcoinia sijoituskohteena: