Kilppari
Viimeisimmät viestit
Kilpparin tumputusbloki
20.11.2024 - 16:33
los satsumas wrote:
miten luotettavasti voi ostaa rakennuttamispalvelua ?
Rakennushankkeissa on paljon eri rooleja ja tuo on vaan yksi. Teoriassa tuottoa voi tehdä vähän kaikista rooleista käsin jos on jotain näkemystä ja osaamista. Pointti tietenkin, että asia on vähän kuin autolla-ajo. Jokainen kuvittelee olevansa jotenkin keskimääräistä parempi.
Minun omasta mielestä rakennuttamispalvelu ostettuna on kallista, mutta helppohan sitä on ostaa.
Jotenkin tämä palsta ei nyt toimi siten kuin keskustelupalstan pitäisi. Liian hapokasta. Päätin juuri, että jatkan täällä taukoa varmaan sinne saakka, kun alan jossain kohti markkinoida maaliskuussa ilmestyvää kirjaa. Mutta kun kerran kysyttiin, niin annetaan vielä yksi vinkki jonka saa varastaa ja tuottaa varmasti enemmän kuin joku Citiconsijoitus:
Rakennuta nyt vanhainkoti. Perusteluja:
- Palvelulle on pk-seudulla kova kysyntä.
- Voit sopia markkinat etukäteen vaikka kaupungin kanssa.
- - Työvoimaa lopulliseen kohteeseen löytyy helposti
- - Rakentaminen on halpaa
- - Sijainniksi suosittelen vaikka yhdessä palaverissa esiintullutta Mellunmäkeä. Sinne pääsee kivasti metrolla tai tulevaisuudessa Vantaan ratikalla. Sijainti itseasiassa täydellinen, kun siellä käydään kai keskimäärin kerran viikossa. Ja tuonne haetaan juuri operaattoria.
- - tarvitset sitä kohta itse, voit suunnitella sinne oman pokerihuoneen ja spaan.
Kilpparin tumputusbloki
20.11.2024 - 14:34
Mistäköhän nytkin jollekin tuli paha mieli?
Kilpparin tumputusbloki
20.11.2024 - 12:46
En sotke toisaalla käytävää kiivasta Cityconhypetystä, mutta vähän siihen liittyen vinkki:
Kun yksi "piilevä omaisuus" konissa oli PP:n mukaan rakennusoikeudet, niin niitä jaetaan nyt jopa pk-seudulla ilmaiseksi.
Jos kassa on aikuisten oikeasti kunnossa, niin juuri nyt on vuosikymmeniin paras aika rakentaa. Muutama muu peruste:
Niitä rakennuspaikkoja on saatavissa käsittämättömän hyviltä sijainneilta. Täysin valmiita kaavoja ja paikkoja ja voit aloittaa vaikka heti.
Vaikka rakennuskustannukset eivät tilastojen mukaan ole laskeneet, niin tarjoushinnat ovat tyyliin -20% parin vuoden takaisesta. Tarkoittaa käytännössä sitä, että rakennusliikkeet rakentavat ilman katetta/tappiolla jotta saavat jotain jolla pääsee tilanteen yli.
Ala on ennustanut pitkään, että nousu lähtee "syksyllä" jo pari syksyä nähty ja taas sama ennuste on ihan pätevä.
Kun rakentamiseen tulossa lähivuosina uutta normistoa niin se ei enää tästään halpene vaan päinvastoin jossain kohti ne katteetkin tulevat taas mukaan.
Jopa ostotonttien hinnat ovat ennätysmatalalla. Kiinnostuneille voin kertoa tarkempaa tietoa vaikka livenä tänään kassulla, mutta yleisenä vinkkinä, että kaupunkien rakennustoimistoista saa todella hyvää palvelua. Jos nyt marssii vaikka Helsingin konttoriin ja kysyy, että minne voisi rakentaa niin löytyy arviolta 20 vaihtoehtoa.
Sitten jos on tarkemmin määrätty, että haluat päiväkodin, kaupan, vanhainkodin, tms, niin on vähän vähemmän, mutta sinut ohjataan kaavoittajalle ja tehdään tonttivaraus. Näissä sellaistakin efektiä, että monia vuosia sitten tehtäviä varauksia on aivan lähiaikoina vapautunut / vapautumassa.
Kilpparin tumputusbloki
17.11.2024 - 16:31
Kun tuota Veikkaa täälläkin ihan syystä haukutaan, niin laitetaan tännekin toisaalle kirjoittamani kassun turnauksien kehitysvinkit. Jos on muita hyviä vinkkejä, niin laittakaa vaikka tähän ketjuun, niin voin laittaa vaikka omissa nimissäni kaikki eteenpäin:
1) Tuo lippujen varaus/pakko-osto on jotenkin käsittämätön, siinä on oltava jotain jota espoolaisjärjellä ei voi ymmärtää. Siihen oikea ratkaisu olisi sama kuin taitaa olla liki kaikissa käymissäni pokerihuoneissa. Ei ole mitään maksimimäärää, jos pöydät täyttyy tai jakajat loppuu, niin mattimyöhäiset odottaa jonossa vapautuvia paikkoja. Hyvin teoreettiselta näyttäisi täyttyminen maanantain 50e turnausta lukuunottamatta.
2) On vähän oma mielipide ja sekin muuttunut, mutta ainakin tuommoisissa SM-kisoissa 9 tason re-entryaika ja turboturnaus ei ole ehkä kaikkein järkevin eikä varmasti vastuullisin muoto. Jos rahanjaon lisäksi on oikeasti tarkoitus selvittää jollain mittarilla parasta pelaajaa, niin ennemmin isompi sisäänosto ja kerrasta tai kahdesta poikki tai edes lyhyempi osteluaika. Sökössä kuulin esim käydyn kassalla parhaimmillaan 11 kertaa, olisiko tämän jälkeen turnauksen voittanut kaveri varmasti ollut turnauksen paras?
3) Jos sisäänostot olisivat isompia, niin silloin erityisen tärkeitä olisi myös livesateliitit. Semmoiset kuin oli ennen. Noita voisi pitää vaikka monta viikkoa tiistaisin ja torstaisin, kun pelit muuten kuolleemmat.
4) Jos vielä oikein hyvän sateliitin haluaisi järjestää, niin mielestäni paras malli johon olen törmännyt oli Prahan EPT:ssä. En muista rakeja, mutta tyyliin 200e maksoi 10000 chippiä. Alettiin pelata ja jos tipuit, niin sait ostaa uudet merkit. En muista myöskään re-entryaikaa. Mutta jos taas nousit minkä tahansa jaon päätteeksi yli 50000 merkin, niin stäkistäsi otettiin se 50k pois, sait 1000e arvoisen lipun ja sait jatkaa peliä jäljellejääneillä merkeillä.
Tallinnan ohjelma on yleensä ollut lähes täydellinen, mutta tämmöisen voisin ottaa sinnekin johonkin väliin.
5) Isojen viikkojen turnausohjelmaa voisi kopioida mistä tahansa yli 10 vuoden takaa ja kaikki menisi parempaan suuntaan. Jos kutistamisen syy on jakajaongelma, niin siihen pitäisi kyllä olla sama ratkaisu kuin muuallakin, eli ulkomailta palkatut jakajat. Toki jo nykyisellä jakajamäärällä voisi pitää paljon paremmat karnevaalit.
6) Minne hävisi rock-pokerit yms?
Vedonlyöntiennakoita ja muuta spekulointia
13.11.2024 - 12:01
Mitenkäs siinä Tysonin matsissa tulee käymään?
Hitsi kun satuin olemaan Amin Asikaisen kanssa jossain samassa turnauksessa, mutta unohtui kysyä.
Kilpparin tumputusbloki
12.11.2024 - 10:08
Innilator wrote:
Ja eikö ole tekopyhää hurskastella anonyymiteetillä tai käyttää sitä argumenttina ”kilppari”?
No anonyyminä saa tietenkin vittuilla ja käyttäytyä vapaammin. Olet oikeassa, pitäisi varmaan itsekin miettiä nimimerkin vaihtamista tunnistamattomaksi.
Kilpparin tumputusbloki
12.11.2024 - 02:03
Innilator wrote:
Kilppari wrote:
Sen sijaan lopetettiin esimerkiksi aso ja ara.
Korjataan heti tämä selvä väärä väittämä eli hallitus ei ole lopettanut ”asoa ja araa”,
Tämä oli minusta erittäin mielenkiintoinen kohta. Tykkään siis erityisesti agressiosta jolla vastaukseen lähdettiin. ""Korjataan heti tämä selvä väärä väittämä" on kyllä sellainen aloitus, että siihen ei pitäisi enää olla kellään mitään nokan koputtamista. Olet selvästi kielellisesti lahjakas.
Sen jälkeisestä asiasta voisi päätellä, että saatat oikeasti tietääkin asiasta jotain. Todennäköisesti jo noiden tietojen perusteella sen verran, että tiedät koko ideasi olevan väärin tai paksua saivartelua. Koska olet nimetön, niin en oikeastaan edes jaksa alkaa väitellä kanssasi esim siitä mitä nyt lopetettava Ara on merkinnyt ja millainen instituutio se on ollut. Se, että joitain sen tehtäviä siirretään ministeriölle ei millään muotoa poista sitä, etteikö tuota instituutiota olisi vedetty vessasta alas.
Asosta minulla ei ole edes mitään vahvaa kantaa, mutta se siis päätettiin lopettaa ja jos tuon aikamuotovirheen varjolla vittuilit, niin onneksi olkoon. Puolustaudun sillä, että jos päätös on tehty, niin kyllä aika usein puhekielessä päätöshetkeä pidetään lopetushetkenä vaikka vaikutukset tulisikin myöhemmin. Toki anonyyminä kannattaa vittuilla ihan kaikesta.
Henkilökohtainen talous
12.11.2024 - 01:36
Asuntosijoittamisen yliarvostamisesta puhuminen uppoaa täällä tietenkin kuin kuokka suohon. Unohdat pohdinnoissasi kuitenkin yhden merkittävimmistä syistä miksi se on niin monella onnistunut:
Asunto pakottaa säästämään.
Vaikka suurimmalla osalla töissäkäyvistä jotain ylimääräistä sijoittelemisiin jääkin, niin yllättävän monella ylimääräisiä on helppo sijoitella lomamatkoihin, autoihin jne. Kun asuntolaina lähtee tilipäivänä ensin, niin sen jälkeen voikin hyvillä mielin painaa loput vaikka mummorullaan.
Kilpparin tumputusbloki
9.11.2024 - 14:26
En tiedä mitä yrität väittää, mutta hallituksen ensimmäisiä päätöksiä on ollut Aran ja Ason lakkauttamiset. Ei tuo ole mikään mielipideasia.
Vaikeaahan sitä on liikkuvaa junaa ihan seinään lopettaa. Ei nyt kuitenkaan vanhoja tukipäätöksiä ole tietenkään voitu peruuttaa tai työmaita keskeyttää.
Tältäkin vuodelta esimerkiksi investointiavustuksia on vielä aivan lähipäivinä jaettavissa, mutta tarkka summa ei kenelläkään tiedossa ja jokatapauksessa murto-osa siitä mihin on totuttu.
Sitäkään ei tiedetä pieneneekö prosentit vai päätetäänkö saajat jollain "söpöyskilpailulla".
Kilpparin tumputusbloki
7.11.2024 - 01:00
Piensijoittaja wrote:
Kilppari wrote:
Eikä Suomen nykyhallitus todellakaan ole jäänyt toimettomaksi, se on saanut lopetettua rakentamisen, opettanut nuoret käyttämään nuuskaa ja kohta saadaan vielä Woltilla viinaa kotiovelle. Eipä paljoa enempää näin lyhyessä ajassa voi vaatiakaan.
Tämä lienee joku vitsi. En millään usko, että olet oikeasti sitä mieltä, että nykyinen hallitus on saanut kaiken tämän aikaiseksi
Juu, sori, on tuossa sen verran epätarkkuutta, että tuo Wolt-homma on kai vielä vähän vaiheessa. Nuuskien ja nikotiinien yleistyminen näkyy jokaisessa yleisessä vessassa ja vaikka kaupungilla kävellessä. Jostain syystä niitä pusseja pitää kylvää vähän joka paikkaan.
Rakentamisen niistäminen oli vaalien jälkeen ehkä yllättävin ratkaisu. Kun vapaat asuntomarkkinat kyykkäsivät, niin juuri silloin tuettua rakentamista olisi kaivattu kaikista eniten. Sen sijaan lopetettiin esimerkiksi aso ja ara.
Noita on tietenkin perusteltu säästöillä. Otetaan siitä yksi laskuesimerkki: investointiavustuksen poisto 40m. Tyypillisesti hankkeista noin 5%. Käytännössä torpannut arviolta 800-400m hankkeet. Joidenkin tutkimusten mukaan rakentamisesta on veroja 46%. 40m säästö on siis suoraan vähentänyt valtion tuloja moninkertaisen määrän. Joku osaavampi saa sitten laskea mitä kaikkea muuta vaikutusta tuollakin on ollut, työttömyys jne. Minusta jo näillä perusteilla on oikeutettua sanoa hallituksen lopettaneen rakentamisen. Ehkä uudisrakentaminen olisi ollut tarkempi ilmaus, sillä kaikennäköistä korjausta ja pientä piiperrystä vielä tehdään.
Itseassa tuonkaltaiset "säästöt" lienee suurin syy, että vaikka nyt "säästetään" joka paikasta, niin todennäköisesti velkaa otetaan lisää enemmän kuin pahimpina koronavuosina.