BullBull
Viimeisimmät viestit
Orion
16.1.2025 - 13:20
Mahtoikohan arvonlisäveron nosto 10 %:sta 14 %:iin vaikuttaa niin, että kuluttajat optimoivat lääkeostonsa vuoden loppuun.
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto
14.1.2025 - 16:26
KepilläJäätä wrote:
Muutama nyrkkisääntö tietämättä tarkelleen tilannettasi:
- -Jos katsot vanhaa kohdetta ja tarve velkavivulle niin sijoita henkilökohtaisesti, saat enemmän vipua ja paljon järkevämmillä ehdoilla. Eri juttu jos yhtiölainotettuja kohteita tarjolla ja pääset fiksuun vipuun sitä kautta yhtiöllä kiinni.
- -Jos vain 1 kohde suunnitteilla, vältä yhtiön hallinnon tuomaa byrokratiaa ja kustannuksia ja sijoita henkilökohtaisesti.
- -Jos enemmän flippikohteita tarkoitus viedä läpi, niin yhtiö voi olla fiksu, maksat myyntivoitoista vain 20% rahan pysyessä ja kumuloituessa yhtiön sisällä.
Kiitos.
Tarkoitus on ostaa vain yksi asunto, johon sitten muutetaan. Yritys on jo olemassa sekä pääoma. Velkaa tuskin käytän, kun ei ole tarvetta (ei varmasti järkevää, mutta ei kiinnosta tällä hetkellä lainaneuvottelut).
Ajattelen, että tässä on kaksi vaihtoehtoa: joko maksaa yritykselle vuokraa tai asuu asuntoedun kautta.
Vuokra markkinahintaan, vai voiko sitä vuokrata itselle "alihintaan". Vuokra lisää yhtiön tulosta, mutta esim. yhtiövastikkeen saa yhtiön kuluihin. Erotuksesta sitten 20 % yhteisöveroihin, jos voitollinen tulos.
Taas asuntoetu lisää omia ansiotuloja, joten se sopii enemmän niille, joilla ei ole ansiotuloja lainkaan.
Henkilökohtaisesti omistettuna saa mahdollisen myyntivoiton verovapaasti 2 vuoden jälkeen, joka on tietysti pieni miinus verrattuna yritykseen, mutta ei ole merkitystä, jos ei ole tarkoitus myydä.
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto
14.1.2025 - 13:55
Mitä sanotte yleisesti ottaen, onko järkevää ostaa asunto itselle sijoitusyhtiön kautta?
Tietysti on monta henkilökohtaista muuttujaa, jotka vaikuttaa järkevyyteen, mutta mielellään kuulisin mielipiteitä, kiitos.
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus
28.10.2024 - 14:44
asikainl wrote:
Ruotsin verottajan sivuilta lomake, täyttää se ja liittää verotoimistosta saamasi todistus asuinpaikasta liitteeksi mukaan. Ruotsin kohdalla asia on helppo, koska kaiken voi hoitaa emaililla (osoite lomakkeessa) ja takaisinhakuaikaakin on 5 vuotta taaksepäin. Eli homma hoituu varmasti helposti ja kätevästi.
Onko jollain tietoa, että hakemus hoituu edelleen e-mailinkin kautta, vaikka sitä muotoa ei korosteta kotisivuilla eikä lomakkeessa. Ainoastaan postiosoite on mainittu. E-mail -osoite kyllä näkyy lomakkeessa muiden osoitetietojen joukossa.
Eli olisiko jollain tuoretta tietoa e-mailin käytöstä. Kiitos jo etukäteen.
1000 euron verovapaa myynti
28.10.2024 - 12:51
1.kohta Oletan, että korko on verotettu korkotulon lähdeverolain mukaan.
Onko lähdevero otettu?
Tällainen korkotulo ei ole tuloverolain mukaista pääomatuloa eikä näy veroilmoituksessa.
2.kohta Jos et ole nostanut varoja OST:ltä, niin pääomatulojakaan ei ole syntynyt.
Lisätään vielä Verottajan kotisivulta "Arvopaperien luovutusten verotus" ja sieltä kohta 3.2 Pienet luovutukset
Mainittuja eurorajoja sovellettaessa otetaan huomioon kaikenlaisen verovuonna luovutetun omaisuuden luovutushinnat ja hankintamenot (arvopaperien lisäksi esimerkiksi kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden luovutushinnat ja hankintamenot). Huomioon ei kuitenkaan oteta luovutushintoja tai hankintamenoja sellaisen omaisuuden luovutuksista, joka on säädetty erikseen verovapaaksi. Tällaisia omaisuuden luovutuksia ovat esimerkiksi oman vakituisen asunnon verovapaa luovutus ja verovapaa sukupolvenvaihdosluovutus.
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto
22.9.2024 - 17:11
Löysin sen esimerkin, josta aiemmin mainitsin. Nyt, kun luin asian oikein ajatuksella, niin kysehän oli ulkomaisista tuloveroista tai niihin rinnastettavista veroista.
Jos asia kiinnostaa, niin kohta löytyy "Kansainvälisen kaksinkertaisen verotuksen poistaminen yhteisöjen verotuksessa" ja sieltä kohta "2.2.6 Hyvityskelvottoman veron vähentäminen tulonhankkimismenona".
Tässä vielä ote kyseisestä kohdasta, josta selviää, että esim. leimaverot ovat vähennyskelpoisia.
Suomessa yleisesti verovelvollinen yhteisö voi olla velvollinen suorittamaan ulkomailla myös muuta kuin tuloveroa, kuten kiinteistöveroa, varallisuusveroa, varainsiirtoveroa, arvonlisäveroa ja muita välillisiä veroja. Tällaiset hyvityskelvottomat verot voivat olla yhteisön tulon hankkimisesta tai säilyttämisestä johtuvia verotuksessa vähennyskelpoisia menoja. Vähennyskelpoisuus edellyttää, että ulkomainen vero ei ole tulovero.
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto
20.9.2024 - 14:47
AlterEgo wrote:
Ne ylimääräiset verot on vähentäneet aikanaan yhtiön tulosta, ja jos saat niitä takaisin, niin ne lisää tulosta ko. tilikautena, joten ovat normaalisti verollisia
Nyt, kun aloin tarkemmin miettiä, niin tuo on väärin, mitä sanoit.
Verot vähentää tilikauden tulosta, mutta ei sitä, mistä lasketaan verot.
Esim. jos saat 1000 euroa osinkoa ja siitä otetaan liian suuri esim. 30 % ennakonpidätys ja maksimi, mitä Suomi hyväksyy on 15 %.
Silloin veroa maksetaan 300 euroa ulkomaille ja vielä 50 euroa Suomeen, kun yhteisövero on 20 %.
Haet 15 % eli 150 euroa takaisin ulkomailta ja saat sen seuraavalla tilikaudella, niin silloin se on verovapaata.
Kokonaisverotus palautuu 35 prosentista takaisin 20 prosenttiin eli maksat 200 euroa veroa 1000 euron osingosta.
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto
20.9.2024 - 12:09
AlterEgo wrote:
Leimaverot ym. on kuluja siinä missä muutkin kulut, miksi luulet ettei niitä saa vähentää yrityksen kuluina?
Ne ylimääräiset verot on vähentäneet aikanaan yhtiön tulosta, ja jos saat niitä takaisin, niin ne lisää tulosta ko. tilikautena, joten ovat normaalisti verollisia
Kiitos vastauksestasi.
Hatara muistikuva, että olisin lukenut jonkun esimerkin Usan osavaltion verosta (harmiksi en muista, mikä vero oli kyseessä), jota ei hyväksytty verovähennyskelpoiseksi, joten tästä olen vetänyt johtopäätöksen, että eri maiden erilaisia veroja ei saa vähentää kuluina. Täytyy yrittää etsiä se esimerkki paremmalla ajalla.
Ihmettelen itsekin, miksei tuota voisi vähentää kuluna, kun kuuluu olennaisesti yrityksen toimintaa, siksi halusin kuulla muiden mielipiteitä, miten olette toimineet asian suhteen.
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto
19.9.2024 - 10:45
Pari kysymystä, jotka mietityttää.
Olenko ymmärtänyt oikein, että ulkomaille maksetut erilaiset transaktioverot osakekauppojen yhteydessä, kuten leimaverot, ovat Suomen verotuksessa verovähennyskelvottomia, vaikka liittyvät olennaisesti yrityksen liiketoimintaan?
Onko ulkomailta takaisin haettu ylimääräinen osinkovero sama kuin Suomen verottaja maksaisi veron palautusta, joten se on verovapaata?
Apinarokko, pitääkö huolestua?
30.8.2024 - 09:29
BullBull wrote:
Lisätään, että myös Emergent BioSolutions Inc. (EBS):lla on oma isorokkorokotteensa (ACAM2000), jota on käytetty apinarokkoon, mutta varsinaista virallista lupaa ei taida vielä olla FDA:lta. Bavarian taitaa olla ainoa, jolla on varsinainen lupa apinarokkoon.
Tähän vielä lisäys, että viime yönä EBS sai virallisen luvan FDA:lta apinarokkoon.